Security Waarom:

Steeds meer worden bedrijven en organisaties, groot en klein, getroffen door cyberaanvallen. In je ICT-infrastructuur zijn vast al heel wat beveiligingsmaatregelen aanwezig. Maak je voldoende gebruik van deze mogelijkheden? En zijn deze maatregelen voldoende? Laat je IT security in kaart brengen.

Infrastructuur en perimeter security:

ICT-beveiliging is maar zo sterk als de zwakste schakel. Aangezien de toegang tot de buitenwereld vaak een pijnpunt is, hebt u in eerste instantie nood aan een Next Generation Firewall om hacking tegen te gaan.
Omega-IT zorgt voor veilig verkeer tussen de buitenwereld en uw onderneming, onder andere via het tegenhouden van spam en het monitoren van uw internetverkeer.

Endpoint security:

Wij zorgen er voor dat laptops, tablets, smartphones of andere toestellen veilig op uw bedrijfsnetwerk worden aangesloten en veilig kunnen communiceren met uw software of externen. Wij nemen alle ‘eindpunten’ onder de loep, zowel toestellen van eindgebruikers als servers.

Wij verdelen Trend Micro antivirus op de eindpunten, omdat deze naast antivirus scannen, nog meer geavanceerde functies heeft tegen het beveiligen van uw gegevens.

Online Backup:

Het beveiligen van uw data is cruciaal. Wij dragen graag zorg voor de continue bewaking en opvolging van dit proces zodat u zich kan focussen op wat u graag doet. Ontdek hier meer over onze cloud back-up oplossing.

Cloud security

Office 365 heeft al vele features inbegrepen in hun pakket:

  • Het gebruik van multi-factor Authentication (MFA), waarbij u naast een wachtwoord een eenmalige unieke code nodig hebt om in te loggen.
  • Conditional Access instellen: hierbij kan u bepaalde voorwaarden instellen wanneer gebruikers toegang krijgen tot bepaalde apps (Exchange, Sharepoint…). Deze voorwaarden gaan van locaties, type van het toestel of de groep waartoe een gebruiker behoort.
  • Sharepoint en OneDrive restore: Dit zijn geïntegreerde functies die helpen om gegevens terug te zetten naar de vorige versies, voor moest er sprake zijn van gegevensverlies.
  • Exchange online security: Mails worden gefilterd en eventueel geblokkeerd als deze verdachte snelkoppelingen bevatten. Mails die verzonden worden in uw naam, en niet verstuurd zijn van de mailserver in office 365, worden tegengehouden.

Wenst u meer informatie over de veiligheid van uw IT problemen?

Contacteer ons voor een geschikte oplossing te vinden.