Investeer in de juiste IT-infrastructuur
in functie van uw bedrijf.

Onze services helpen uw bedrijf om zich aan te passen aan de snelle veranderingen in uw sector, door het adaptiever en dus competitief sterker te maken. Voor al uw ICT-gerelateerde vraagstukken bieden wij u een geschikte oplossing op maat van uw bedrijf.

Een krachtige ICT-infrastructuur vormt de fundering van een succesvolle onderneming. Veiligheid, betrouwbaarheid, flexibiliteit, snelheid: het zijn maar enkele van de topprioriteiten op ons lijstje. De keuze voor de juiste onderdelen is afhankelijk van tal van factoren.

Betrouwbaar en stabiele IT-infrastructuur

Met een tal van partners zorgen we voor een sterk netwerk in uw onderneming. Omega-IT voorkomt dat uw ICT-voorziening wegvalt. Wij zoeken single points of failure, helpen bij een maintenance of backup-plan, voeren recovery testen uit  en adviseren u over high availability en disaster recovery. Daarnaast beschermen we uw infrastructuur optimaal tegen stroomuitval of –pieken via een UPS (uninterruptible power supply). We geven bovendien advies bij de optimalisatie van uw datalijnen en bieden een beveiligde oplossing om altijd en overal te kunnen werken.

Performant

Servers worden steeds krachtiger, waarom alle rekenkracht aan één applicatie voorbehouden? Virtualisatie geeft hiermee een oplossing.

Omega-IT maakt zich uniek omdat we werken met virtualisatiesoftware dat gebruikt word in grote datacenters. Voordeel hiervan zijn efficiëntere backups en lagere softwarekosten vergeleken met andere virtualisatiesoftware zoals Hyper-V en VMware.

Toestellen

Vandaag worden er in de markt tal van toestellen voor eindgebruikers aangeboden. Het gamma van laptops, desktops, grafische workstations, printers, beamers, tablets, smartphones en thin clients is zo ruim dat steeds meer bedrijven het bos door de bomen niet meer zien. Wij helpen u een keuze te maken in dat uitgebreide aanbod op basis van uw behoeften. Hiervoor werken we nauw samen met onder andere HP, Dell, Netgate, Trend Micro en Microsoft.

Wij plaatsen en leveren alle nodige toestellen en de bijhorende software. We zorgen er voor dat jouw bedrijf of vzw over de juiste middelen beschikt om de interne én externe communicatie optimaal te laten verlopen.

Wenst u meer informatie over onze infrastructuur oplossingen?

Contacteer ons voor een geschikte oplossing te vinden.